VARNING VARNING!

”Jag kommer med obekväma nyheter om våra favoritleksaker mobiler, surfplattor, wifi med mera. För att tala klarspråk skadar de cellerna i våra kroppar och dödar många av oss i förtid. Vi har skapat något som skadar oss och som håller på att spåra ur”, doktor Martin Blank, Columbia University.

Nu varnar 190 forskare och vädjar direkt till FN och WHO om strålningen från mobiltelefoner, surfplattor, basstationer och WiFi-utrustning. Forskarna vill att sjukvårdspersonal måste informeras om detta, så att vi kan börja skydda omgivningen ifrån det här, som sker i allt större utsträckning. 
 

Även den svenska cancerläkaren och forskaren Lennart Hardell säger: ”Forskningen visar genomgående ökad risk för hjärntumörer (gliom och hörselnervstumör). Det är brådskande att revidera gällande riktlinjer”. Mona Nilsson som är ordförande på Strålskyddsstiftelsen höll nyligen ett uppskattat föredrag på Riksdagen ditt hon blivit inbjuden av två riksdagsledamöter för att berätta om riskerna med strålning och elektromagnetiska fält. Hon instämmer med Martin Blank att industrin fått bestämma riktlinjerna alldeles för längre. De gränsvärden för strålning som finns är inte anpassade för människor utan istället för att tekniken ska fungera optimalt, säger hon till NewsVoice.

 

Hela artikeln som skrivits om ämnet kan du läsa HÄR

Nu finns det många som invänder och gärna vill diskutera det här ämnet vidare. Att det inte är någon fara, att elektromagnestisk strålning inte förstör, att då skulle inte myndigheterna tillåta detta i samhället och så vidare. Men ingen, och då menar jag INGEN, kan ju veta biverkningarna som uppkommer i långa loppet i våra kroppar och på vår planet! Inte ens regeringen! Uppkopplingen och strålningen är fortfarande väldigt nytt, och är under utveckling. När jag var liten hade man tröga modem som man kopplade upp sig på typ en gång i veckan, för att hastigheten var så extremt långsam. Man satt väldigt sällan vid datorn överhuvudtaget, och att få en mobiltelefon när man var 11 år var det absolut inte tal om. Men vad händer om säg 20, 30 eller 50 år? När våra kroppar utsätts för wi-fi-signalerna i exakt varenda byggnad, alla bostäder och på alla arbeten non-stop, dygnet runt?

Att forskarna nu börjar varna våra myndigheter om detta, är något jag tycker vi bör ta på största allvar. Och nej, du har rätt. Bara för att du stänger av din mobiltelefon eller ditt wi-fi på nätterna så betyder det inte att du slipper utsättas från strålning, och du räddar inte hela vår befolkning eller planet. Men tänker alla som du, som inte vill börja ta ansvar, så finns det ju bara en enda väg att gå. Så mitt förslag är att använda din elektroniska utrustning och ditt wifi så lite som möjligt. Speciellt på natten när du sover. Ditt wifi går inte sönder om stänger av det, och världen går inte under om du inte läser det där smset, mailet eller statusuppdateringen på natten när du sover. Din kropp kommer förmodligen tacka dig för att du drar på flight mode, eller stänger av din telefon. Vad har du att förlora?

Att våra barn och vi också förstår våra ryggar och nackar genom att stirra in i datorn, surfplattan eller mobilen hela dagarna, och allt mer sällan rör på oss, är ju inte heller någonting som direkt kan klassas som positivt. Kanske dags att återuppta leken och våra primära grundrörelser som vi är skapta för igen?

Ha en fin söndag!

// Hanna

 

0 kommentarer