Landat i Sverige..

Då har jag landat i Sverige igen efter en vecka i Makedonien, Hanna och bröderna Fritz är kvar en vecka till.

Mina förväntningar på Makedonien var inte höga, tänkte att det blir väll skönt med lite värme och trevligt sällskap. Har inte hört någon som varit i Makedonien så viste inte vad som väntade riktigt. :)

Allt startade toppen när Hanna skickar uppdatering om vädret, åska och regn i 4 dagar.... Skoj när man kunde läsa följande i Sverige......

Som tur var ändrade det sig och vädret blev kanon, massor av sol, bad, god mat, trevliga människor och väldigt gott kaffe (får tacka Matte för den).
Här kommer lite bilder från resan:
Färska frukter och grönsaker för hur lite pengar som helst och det smakade underbart.. Här behövs inga ekologiska etiketter, allt kommer från ställen i närheten och man känner skillnaden på smaker och hur produkterna ser ut och känns. 

Vi var i staden Ohrid, hur trevligt ställe som helst. Skönt med lite friska vindar från vattnet när det är så varmt på dagarna. Det är som ett exotiskt gamla stan kan man säga. ;) 
Inte helt fel eller hur?? 
Sammanfattning av Makedonien: ALLA borde åka dit någon gång, väldigt fint land med mycket att se och göra för den som vill, för den som inte vill finns också fina strander och ställen du bara kan luta dig tillbaka och läsa en bra bok och njuta av solen. 

Två veckor kvar av min ledighet nu, allt har gått så fort. :) Passa på och njut ordentligt nu! 
/Anton
1 kommentar

Update

Hej och hallå!
Vi vill bara säga att om det varit lite tyst på bloggen så är det för att både jag och Anton är i Makedonien just nu, å njuter av sol, värme, god mat, träning och bad. Vi har svårt att få uppkoppling som i sin tur ger oss en bra avkoppling, men vi är strax tillbaka med mer spännande läsning! 
Hoppas ni njuter av semestern precis som vi gör! :)
 
 
Puss å kram //
 
Hanna & Anton 
0 kommentarer

Mikrovågsugnen - en katastrofal uppfinning

Jag kommer ihåg när jag var liten, och mikrovågsugnen kom som en ny, trendig manick. Jag har minne av Tupperware, Lätta och lågkaloridieter som mamma skulle testa, och i nästan samma veva kom också mikron. En vit stor klump som skulle göra din matlagning så mycket snabbare och enklare. Nu kunde du ju värma dina rester eller din matlåda genom att lägga upp dem färdiga på en tallrik, in i mikron, trycka på några knappar och efter bara ett par minuter – voilá! Rykande het mat, rätt ner i kistan! Efter en kort tid fanns det mikro i praktiskt taget varje hem, och på många lunchrestauranger effektiviserade man också serveringen genom att bara lägga in maten i mikron innan man serverade detta till sina kunder.

 

Jag har själv använt mikron i flera år, tills jag en dag snöade in på den holistiska hälsan, och förstod vilken hemsk uppfinning detta egentligen är. Sedan jag läste om vad mikron egentligen gör med vår mat – och för den delen också vårt hem - har jag aldrig använt den igen. I mitt hem kommer ingen mikro att få finnas någonsin igen och här kommer några av anledningarna till varför:

 

·      I Ryssland har man sedan flera årtionden tillbaka, bannat mikrovågsugnar. Ryska forskare har sett att dessa minskar matens ursprungliga näringsvärde radikalt, konverterar maten till cancerframkallande innehåll och skapar radiovågor som förstör och skadar våra hjärnor. Upp till 90% av alla mikrad mat tappar helt sitt vitala värde, vilket är avgörande för att vi ska få i oss den näring vi behöver.

·      Man har sett att vitamin B-komplex, C- och E-vitaminer som bland annat hjälper till vid förebyggande av cancer och hjärtsjukdomar, och essentiella mineraler som behövs både för kroppens och hjärnans funktioner förstörs helt vid användande av mikron, till och med i korta stunder.

·      Mikrovågsugnar sliter sönder de molekylära uppsättningarna som gör mat till ”mat”. På grund av den extremt höga frekvensen skakar den sönder sammansättningarna av molekylerna i över en miljard varv per sekund! Detta förstör maten helt, eftersom de kemiska kompositionerna i maten helt flyttas om, och gör det oigenkännligt för kroppen, som inte längre kan kännas vid det som mat. Den får istället ta hand om denna förstörda mat som kemiskt avfall och det krävs mycket energi och lång tid för kroppen att försöka bryta ner det.

·      Strålningen från en mikrovågsugn förstör inte bara maten du stoppar i den, utan skickar också ut mikrovågor i hela rummet, ja kanske t o m hela huset du bor. Forskare har sett att strålningen sätter sig i möbler i köket och runtomkring, vilket innebär att även dessa blir en konstant källa av farlig strålning bara där.

·      Att dagligen äta mikrad mat bidrar till en sjuk kropp med näringsbrister och risk för allvarliga sjukdomar. Värm i stället din i ugnen eller på plattan i en kastrull, eller i värsta fall – ät den kall! Din kropp är värd bättre än att proppas med ännu mer kemikalier och farliga avfall än vi redan utsätts för via den förgiftade luften vi andas dagligen!

 

 

Ta dig en funderare. Do your own research. Det räcker inte med att sluta använda mikron, släng ut den ur ditt hem!

 

// Hanna 

5 kommentarer