Detox-dags!

Den här veckan har jag kört en lite lättare detox. Anledningen till det är delvis för att jag tror att kroppen mår bra av att rensas lite emellanåt, beroende på hur man väljer att göra det. Den andra anledningen är att jag nyligen gjort ett hormonprofiltest, som visar på en viss obalans i hormonsystemet. Inte helt otippat, eftersom kroppen gett mig ganska tydliga symptom för det. För att hjälpa kroppen att återställa balansen i systemet tar jag hjälp av Graeme Jones, som jobbar som näringsfysiolog på Optimal Fysik. Han har hjälpt mig tidigare och fått fantastiska resultat. Kosttillskotten som ska jag hjälpa mig är beställda, och nästa vecka är det dags för mig att börja hjälpa progesteronet att pika bättre, eftersom resultatet av min hormonprofil visar att progesteronet inte tillverkas i tillräcklig mängd under vissa dagar i min menscykel. Så då ska vi på ett nautligt sätt hjälpa det på vägen, och tillsätta progesterondroppar och även stötta levern som är organet som hanterar hormonerna under tiden.
 
Graeme Jones, Optimal Fysik
 
Innan jag får hem alla tillskotten, har jag själv valt att rensa ur kroppen lite, och då är det främst det andra kvinnliga hormonet, östrogen, som jag vill hjälpa kroppen att bli av med. Det finns lite för mycket av det i kroppen, och därför har jag valt att äta en ren kost med kött och mycket grönsaker, och plockat bort allt socker och all laktos. Sen blandar jag mumsiga (usch!!!) drinkar två gånger per dag och tar extra tillskott i form av örter för att hjälpa kroppen på vägen.
 
So far känns det väldigt bra, och jag är pigg som en mört. Gjorde ett av mina absolut bästa träningspass igår med min tränare Fredrik, och jag känner mig fortfarande som att jag springer på molnen! Underbart!
 
Nu är det bara att tuta och köra, och ge kroppen en liten skjuts i rätt riktning! Självklart gäller det också att tänka på den mentala biten, eftersom den i allra högsta grad också kommer att påverka hormonsystemet, så meditation och avslappning dagligen är det som gäller.
 
Njut av Valborg nu!
 
// Hanna
1 kommentar

The Bitch is Back - del 2

Jaha, så var det dags för mig att lacka ur litegrann igen (självklart med glimten i ögat), för att surkärringen i mig har vaknat till liv igen. Och nej jag har inte PMS, bara lite allmänt på hugget emellanåt ;)
 
Så här följer en lång lista...
1. Killar, fäll ner toalocket!
2. Plocka upp skräpet!
3. Sluta rök på allmänna platser!
 
Haha, nej jag skojade bara, så där jobbig ska jag inte vara. Men en sak som jag faktiskt tänkte på imorse, och som bidrog till ett gammalt minne från min förra arbetsplats, gjorde sig påmind. Det var när jag stod hemma och fixade frukost. För mig är det inte något konstigt med att äta köttfärsbiffar med grönkål och surkål till frukost. Det är lika självklart som att byta underkläderna regelbundet. Men jag glömmer lätt bort att det här kan vara något som stör vissa andra. 
Frulle! 
 
På min förra arbetsplats en morgon, så var vi två i PT-teamet som satt och åt frukost i personalrummet. På min tallrik låg det kycklingfärs med spenat och surkål, och i min kollegas skål simmade det runt havregrynsgröt, lättmjölk och bredvid låg det en vit fralla med smör och ost på, köpt på ICA. Vi åt var för sig i lugn och ro, och efter ett par minuter kommer en annan kollega in i rummet, och han kollar på min tallrik och utbrister: "Men vafan Hanna, är det inte lite väl tidigt att äta kött och mat?! Klockan är ju inte ens 8 på morgonen!" För er som känner mig väl, så förstår ni att detta kan få mina huggtänder och horn att växa ut. Jag blev riktigt irriterad, för i min värld och min verklighet så är det inte klokt att man kan välja att suga i sig näringsfattig och glutenrik mat på morgonen (eller ens överhuvudtaget), men inte fasen yttrar jag mig om det. Valet är helt och hållet ditt eget vad du väljer att stoppa i din kropp, men jag blir irriterad när du yttrar dig om mina val. De är nämligen väldigt väl genomtänkta, och jag har alltid en tanke bakom mitt sätt att äta och leva. Något som många andra inte har, de har bara accpeterat det som samhället idag anser vara "normalt" och ifrågasätter inte det. DET stör mig. 
 
Imorse kunde jag dock le åt det hela, och känna en enorm frihet att faktiskt inte bry mig ett skit om vad andra tycker. Jag lägger heller ingen energi på dem som väljer en annan livsstil än den jag har. Det kan vara helt rätt för dem. Ansvaren vilar helt i våra egna händer, så nu tar den här bitchen och sätter sig på balkongen en solig vårdag och njuter av sin egen lunch istället!
 
 
 
Ha det fint!
 
// Hanna
 
3 kommentarer

Status på nyårslöftet?

Många av oss, inklusive jag själv, avsatte ju ett eller flera nyårslöften i årsskiftet. Av erfarenhet vet jag att det är väldigt vanligt att man glömmer bort dem, eller ger upp alldeles för tidigt och så är det inte mer med det. 
Gav du nåt nyårslöfte till dig själv i år?
Mitt var ju att jag skulle avsätta tid för mig själv till att meditera 100 dagar i rad. Har jag lyckats med det? Svaret är nej. 
Men däremot har jag kompromissat med mig själv. Jag frågade mig själv vad meningen med mitt nyårslöfte egentligen skulle vara. Handlade det om att göra det 100 dagar i rad, och bli arg/ledsen/stressad/uppgiven om jag inte skulle klara det? Eller handlade det kanske mer om att förändra och förbättra en vana? Jo, det handlar om att regelbundet avsätta tid för mig själv, att ge mig själv kärlek, egen tid, och att ta den där lilla stunden för att bearbeta den jag är. Så jag fortsätter att dra strecken på min lilla post-it-lapp, och även fast jag inte gjort 100 meditationer än, så har jag avsatt många stunder för mig själv. Och först nu, så här efter nästan fyra månader, börjar jag längta efter min meditation och min stund. Och det är så fantastiskt, för här kan man verkligen visualisera och andas in det man vill ska komma till en i livet. Bara man tror på det. Tänk på att din hjärna kommer att registrera alla dina tankar och ge det du ber den om. Så har du dagligen negativa tankebanor om dig själv, dåligt samvete eller känner stor stress, då är det också det du kommer att attrahera. 
 
 
Så tänk efter vilka energier du själv sänder ut till dig själv och till andra, och vad du matar din hjärna och ditt system med. Det har tagit tid, men nu känner jag verkligen att mitt nyårslöfte börjar ge mig resultat, och äntligen kan jag hitta lugnet helt för mig själv. 
 
Önskar er en fortsatt under söndag!
 
// Hanna
 
0 kommentarer