Gott Nytt År!

Imorgon är det nyårsafton, och sista dagen på år 2014. Många är självklart laddade för festligheter under denna kväll, och flera av er funderar säkert också på vilka nyårslöften ni ska infria för 2015. Jag vill bara slå ett slag för att också reflektera över det året som har varit. Vi har ofta så bråttom att ta stora kliv framåt i livet, sätta nya mål och tänka att vi nog ska bli så mycket lyckligare, bara vi uppnår X eller Y. Och det kan säkerligen vara så i en del fall, men jag tycker också att det viktigt att se tillbaka på sitt liv och den gångna tiden, för att bearbeta och reflektera. Hur såg året ut? Vad har jag gjort? Hur har jag mått? Uppnådde jag föregående års mål? Hur mår jag fysiskt? Psykiskt? Spirituellt? Kanske är det tid för att rensa ut en del av sina tidigare erfarenheter? Kanske är det dags att ta tillfället i akt och ta nya kliv ut på en ny resa inför 2015?
Jag har haft ett väldigt blandat år, med mycket upp- och nedgångar. Både fysiskt och mentalt. Flertalet gånger har det varit väldigt tungt. Och när det efter någon periods tid kommit ännu en jobbig period har det ibland känts väldigt meningslöst. Men om jag ser tillbaka på hela året, vart jag var när det började, hur jag mådde med tiden, och dit jag har kommit nu, så blir jag glad och stolt. Min resa har varit tuff, men den har också resulterat i mycket fint. Jag har mognat och lyssnar mer till min inre röst. Fortfarande har jag vääääldigt många bitar att jobba på, men vet också att allting har sin tid. Mina ord för 2014 har varit TILLIT, KÄRLEK, TÅLAMOD, TRO och MOD. Dessa är ord som jag fått kämpa extra mycket med, och som också kommer att ha stor betydelse under nästa år. 
 
Som Anton redan smygberättat, så kommer en ny dörr att öppna sig för oss fr o m januari. Vi kommer numera att jobba ännu mer tillsammans, både på Optimal Fysik som tidigare, men också tillsammans med vår nya arbetsgivare Nordic Wellness på Tegnérgatan där vi verkligen ser fram emot att köra hårt och lära oss själva och kanske t o m andra, massor av ny information och erfarenheter. Vi ska också försöka göra en stor satsning med bloggen, och förhoppningsvis även komma igång med mer utbildningar och föreläsningar. Både att gå på, och att också hålla i. 
        
 
 
Jag och min sambo flyttar också om två veckor till en ny lägenhet, med nya fräscha möjligheter. Så för mig handlar 2015 om att tacka för och säga adjö till delar av mig själv som jag nu är klar med, och även öppna dörrarna för nya resor och äventyr. 
 
Jag hoppas ni ger er själva tiden att reflektera över ert 2014, och att ni sätter mål för er själ för 2015. Vill ni kan ni alltid hoppa på min utmaning: 
Att meditera eller göra avslappningsövningar/zonövningar minst 10 minuter om dagen i minst 100 dagar i sträck. 
 

Jag hoppas ni får ett fantastiskt avslut på 2014, så ses vi nästa år, mer laddade än någonsin!
 
Gott Nytt År!!
 
// Hanna
0 kommentarer

Spegel, spegel på väggen där....

Idag har jag lite tankar och funderingar kring utseende, bekräftelsebehov och ytlighet. Idag var vi nämligen på en väldigt fin restaurang, där de hade anordnat ett litet event. Det var väldigt många snygga människor på plats. Överallt kunde jag se solbrillor, kindpussar, lösögonfransar, drinkar och folk som tog selfies eller andra poshiga bilder. För några år sedan hade jag verkligen kunnat identifiera mig med dessa människor. Jag hade gillat att vara där, gillat att jämföra mig med dem, hälsat ytligt på folk jag inte känner och låtsats att vara intresserade av deras liv. Idag kände jag mestadels obehag och kanske en smula ironi samtidigt. Jag menar verkligen inte att det på något sätt är fel att vara på detta sätt, en del av mig längtar nog också tillbaka en del. Jag är en person som gillar att ha fina kläder och känna mig fräsch. Imorse var jag, min syster och min mamma t o m och fixade naglarna, vilket jag erkänner gör att jag känner mig extra kvinnlig och fin. Men idag kunde jag inte låta bli att tänka tillbaka på den person jag var förut, och den jag numera har blivit. För idag var det inte jobbigt att lämna restaurangen. Jag kände bara lättnad att faktiskt inte vilja vara den där ytliga personen lika mycket längre. 
 
 
Jag kan verkligen bli förbluffad och förundrad över hur människor orkar lägga ner så mycket tid och energi på deras utseende, men inte ens hälften så mycket tid på deras inre. Sedan jag började plugga mer holistisk hälsa, så har jag fått mer insikt i mitt eget inre. Och det har inte varit någon lätt resa, det heller. Jag kan många gånger känna mig förvirrad och undra vem jag egentligen är. Jag tror det då kan vara lätt att identifiera sig med denna ytlighet. Det är lätt att ha någonting att klamra fast vid. Att få den bekräftelsen man behöver genom sin utseende kan vara en bekväm väg ut. Samtidigt ger den en ständig press och stress att alltid se bra ut, alltid ha det senaste, följa den rätta dieten och ha det senaste modet.
 
Ta bara dessa tidningshyllor, som jag strax efter restaurangbesöket passerade i en butik i Waterfront. Dieter, senaste nyheter inom "hälsoindustrin", smink, mode, träning... Bara tidningar om yta överallt!!!
 
Media bombar oss dagligen med denna ytlighet och får oss att tro att det är detta som är viktigt i livet. Och självklart tycker även jag att det är viktigt att man trivs med sitt utseende. Men jag tror personligen, att det är allt för vanligt att man söker sitt inre välbefinnande, sin inre trygghet och sin inre kärlek via det yttre attributen. Och det är då vi ständigt kommer att söka. Vi blir aldrig nöjda med utseendet, det går alltid att göra mer. Bli snyggare, mer vältränad, ha mer kläder, senaste väskan, bästa sminket osv. Vi blir aldrig mätta, eftersom behovet egentligen kommer inifrån. 
 
Jag berättade för min sambo om mina tankar om det här inlägget. Han skrattade lite och sa "Men gumman, kolla hur du själv ser ut just nu. Som en posh New York tjej, med drink och solbrillor skrivandes på din laptop på ett utomhus-café", precis som den översta bilden visar. Haha, det är ju rätt ironiskt, men också mitt sätt att säga att jag inte har rätten att "klanka ner" på någon som tycker om att bry sig om sitt utseende, det gör även jag. Jag vill bara påpeka att den person jag har varit har förändrats en hel del på äldre dagar. Och jag kan meddela att det är en stor befrielse att inte längre känna avundsjuka eller ett större ha-begär efter att ha besökt restaurangen med alla snygga människor. 
 
Imorgon flyger vi hemåt, så vi ses hemma i Svedala snart!
 
// Hanna
0 kommentarer

God jul-hälsningar från Kapstaden

Hallå där hemma i kylan!
 
Här har det varit dåligt med uppdateringar märker jag. Från min sida handlar det om att det är väldigt svårt att komma åt internet emellanåt, men nu sitter vi iaf på ett café på självaste juldagen utomhus och njuter av en kaffe. Vädret har varit ganska dåligt ett par dagar nu, så någon bränna blir inte att räkna med. Men att vara ute hela dagarna, känna kroppen suga åt sig all D-vitamin från solstrålarna och höra havets brus i öronen är inte helt fel det heller. 
Igår firade vi jul på svenskt sätt i afrikanskt väder. Det blev en lyckad dag med mycket god mat och lite julklappar. Min väska har FORTFARANDE inte kommit, och nu börjar jag verkligen ge upp hoppet om att någonsin få se väskan igen. Det är så sorgligt, eftersom jag har alla mina fina personliga saker, kläder, smink, toalettartiklar osv där i. Alla julklappar och en hel del kläder som skulle skänkas till barnen på Project Playground fanns också där i. Känns väldigt trist och det är sista gången någonsin jag tänker flyga med Quatar Airways. Så ta mitt tips och åk aldrig någonsin med dem. Deras service har varit så kass och de gör ingenting för att hitta min väska. 
 
Men vi har det i övrigt väldigt bra här borta. Här kommer lite updates i bilder. 
 
På toppen av vackra Lions Head i Kapstaden. Klättring och knatade i 41 minuter, men väldigt toppad puls i slutet. Underbart!
 
 
Lunch i Waterfront vid hamnen.                                      Julgran och klappar är ett måste på julafton
 
Matte och Ilaan leker vid poolen. Ilaan är tomtens lilla nisse!
 

Hoppas ni alla också hade en helt underbar julafton! Nu är väl de allra flesta lediga, så passa på och njut av ledigheten. Ät gott, sov och rör på er. Fundera över kommande års planer. Jag tänkte ge er en utmaning strax innan nyår, som jag hoppas att ni vill vara med och testa på!
 
Ha det fint nu!
 
// Hanna
 
 
 
0 kommentarer