Superbroccolin - rena skämtet

Jaha, då är det dags. Sverige har accepterat och bjudit in monsterföretaget Monsanto in på den svenska livsmedelsmarkanden, fast numera maskerad bakom det fina namnet "Beneforte", för att försöka undvika den senaste smutskastningen mot det hjärtlösa företaget. Och jag tycker den är väl maskerad, och ser t.o.m väldigt svensk ut. Men låt er inte luras!
 
 

Så här står det i ett urdrag ur SvDs artikel om superbroccolin: "Måltavlan är de kunder som tröttnat på processad industrimat med tillsatser och som istället kan attraheras med naturliga och närodlade superfrukter. Att de bioberikats och modifierats med hjälp av den allra senaste gentekniken talas det tyst om. Enligt en rapport från det brittiska parlamentet ser Monsanto sin superbroccoli som nyckeln i bolagets globala tillväxtplaner för så kallad functional food som väntas få enormt genomslag de närmaste åren. Dotterbolaget Seminis som äger patentet kontrollerar redan 40 procent av världsmarknaden för broccolifrön och i Nordamerika är prognosen att denna och liknande produkter inom fem år tagit över 100 procent av marknaden."
Hela rtikeln kan ni läsa HÄR.
 
För er som inte vet, är Monsanto ett företag som använder sig av GMO-tekniker, miljöförstöring och bönder som får arbeta under dåliga förhållningar med extremt mycket bekämpningsmedel och farliga ämnen för att producera de extremt snabba grödorna, som generar enorma pengar. Nu satsar de på att skapa en marknad hos konsumenterna genom att korsbefrukta grödor kors och tvärs, och också tillägga "vitaminer och andra nyttiga ämnen", syntetiskt, vilket kan skapa obalanser, överdoser och störningar i människans kropp. Monsanto är inte direkt intresserad av de resultaten, det som driver dem är helt och hållet pengar. Ett smutsigt företag med smutsiga baktankar. Så håll ögon och öron öppna, pass på för deras dotterbolag, som till exempel Beneforte, som kan dölja deras fula budskap. 
Jag rekommenderar också att hålla sig till ekologiska livsmedel, och inte låta sig lockas av etiketter som "Superbroccoli", "vitamin-berikad" och liknande, utan köp svenska ekologiska grönsaker, från bönderna här hemma, och låt er inte luras av pinsamma, vidriga företag som Monsanto. 
 
 
 
Tack för mig!
 
// Hanna
0 kommentarer