PT-Hannas valnötsbrownies

I helgen hängde jag med en av mina kollegor, som också heter Hanna och vi gjorde en fantastisk lördagsbrunch, snackade skit hela dagen, och avslutade kvällen med hamburgare. Det var en fantastiskt lyckad dag, och Hanna hade bakat FANTASTISKA valnötsbrownies, helt fria från gluten och raffinerat socker. Självklart tänkte jag på er, och att ni också måste få receptet, så Hanna som är fantastisk i köket, gick med på att dela med sig av sina hemliga ingredienser:
 
Valnötsbrownies
Botten:
4dl valnötter
1dl kakao
2tsk vaniljpulver
4dl färska dadlar
2-4msk honung
En nypa salt
 
 
Gör så här: Mixa valnötter till mjöl. Häll i kakao, vaniljpulver och salt i valnötsmjölet och mixa ihop. Lägg i dadlarna och honungen, mixa tills allt håller ihop. Tryck ut massan i en fyrkantig eller rektangulär form och ställ in i kylen.
 
 
Toppen:
6msk Kokossmör
6msk Kakao
6msk Honung
Valnötter till dekoration
 
 
Gör så här: Häll i alla ingredienserna i en kastrull och värm upp tills allt har smält ihop. Häll över botten och strö ut lite valnötter ovanpå och ställ in i kylen igen tills allt har stelnat. Skär upp i bitar. KLART
 
 
Så nu vet du vad du kan baka för smarrigt i veckan!
 
Ha en fantastisk dag!
 
// Hanna
0 kommentarer