Vaccinering - en mycket svår fråga

För många är det en väldig självklarhet att man ska vaccinera sig. Det liksom hör till "livet" och de första sprutorna får man ju redan som spädbarn. I samhället är det en självklarhet att man vaccinerar sig och något som bara sker per automatik. I olika åldrar får man olika vacciner som ska hålla olika sjukdomar och virus borta. 
 
Men är det verkligen så att vacciner hjälper? Blir man sjuk om man inte vaccinerar sig? Och har vacciner egentligen några bivekningar?
Diskussioner kring vaccinerna är många, och åsikterna skiljer sig enormt. Inom vården är det som sagt en självklarhet, men andra inom t ex alternativmedicinen kan rekommendera att man inte vaccinerar sig. 
 
För mig var det tidigare en självklarhet, men efter att ha hört en del föreläsningar och utbildningar som ifrågasätter vaccinering, har jag ändrat mina åsikter. Speciellt när jag är en av många människor som fått ganska många problem och biverkningar efter all antibiotika och alla penicillinkurer jag fått när jag var yngre. Det har fått mig att inse att mediciner kanske inte alltid är bra för alla. 
 
Nedan kan ni läsa en studie som nyligen gjorts av en tysk homeopat som samlat in hälsodata från 8095 ovaccinerade barn från 15 olika länder och jämfört med data från 17400 vaccinerade barn. Deltagarna i studien var mellan 0 och 17 år gamla. Båda grupperna fick svara på samma frågor om barnens hälsa.
Studien visade bl a att allergier var mer än dubbelt så vanligt bland vaccinerade barn. Benägenheten att utveckla astma och bronkit var nästan åtta gånger högre hos vaccinerade barn än hos de ovaccinerade. 
 
 
En svensk författarinna, Anna Wahlgren, som engagerat sig i vaccinfrågan säger: ”Den skolmedicinska tanken är att vi byter en tillfällig försvagning av immunförsvaret till immunitet mot en sjukdom. Men vad det här utbytet egentligen innebär är ett blottläggande av hela vårt försvar mot alla kända sjukdomar – inklusive miljoner olika patogener – mot en tillfällig immunitet mot en enda sjukdom, vanligtvis en ofarlig barnsjukdom. Frågan är om vi byter mässling mot allergier, autoimmuna sjukdomar, cancer och AIDS.”
 
Hela artikeln kan du läsa HÄR.
 
Detta är ju bara en av många studier, men min tanke med detta är att kanske öppna lite nyfikenhet och lite funderingar kring det vi vuxit upp med och det som hörts till normen, verkligen måste vara det optimala för våra människokroppar. Kan det vara så att vi klarar oss lika bra, om inte t o m bättre utan vacciner?
 
Det bästa man kan göra är att vara nyfiken, söka fakta från många olika källor och sedan själv skapa sig en uppfattning om vad man tror är bäst för just en själv som individ. 
 
// Hanna
 
0 kommentarer