Fettisdagen, mums semlor! Eller...?

Igår var det som känt Fettisdagen här i Svedala och överallt hör man folk prata om semlor, ser dem äta semlor eller lägger ut bilder på sociala medier om dessa ting.
Idag kunde dock läsa en artikel ur Matfusket (hela rtikeln HÄR), där det framgår att visa semlor är av extremt dålig kvalitet, och istället för de 10 ingredienserna som en semla ska innehålla, har man i vissa fabrikat, bl a Alimenta, använt sig av inte mindre än 34 olika ingredienser! Kanske låter bra tänker du i första hand, men när vi sen kikar vidare på innehållsförteckningen så kan vi se att hela 9 av dessa ingredienser består av inget mindre än tillsatser! Men det mest ironiska av allt är väl ändå att semlan innehåller inte mindre än 0% mandel! Men, är det inte själva mandelmassan som egentligen gör hela semlan? Hmm....
 
 
Sen att alla (nästan alla) semlor innehåller gluten gör ju att jag väljer att låta bli en klassisk semla även under denna dag. Gluten har alldeles för dåliga egenskaper för att det ska vara värt att reta smaklökarna med den för mig personligen.
För dig som ändå vill ha en semla, se till att ingredienserna är från ordentliga råvaror och inte fulla med tillsatser och andra smaksättare.
 
För er som vill skippa gluten, kan jag varmt rekommendera Rawfood-semlor från min fina vän Malins företag GottByMalin. Fika som gör gott både för smaken och för kroppen!
 
 
Ha en fin dag!
 
// Hanna
 
0 kommentarer