80/20 för ett liv i balans

Den största delen av vår vakna tid bör vi som bekant, ta hand om oss själva och göra de val som våra kroppar och knoppar mår bäst av. Men för att inte heller det ska gå överstyr och bli en mani, gäller det också att hitta en balans i balansen. Inom den holistiska hälsan säger man att man kan gå efter en 80/20-regel som betyder att du har en bas på 80% där du lever riktigt hälsosamt och gör det som är bäst för just Dig och din kropp, medan resten av tiden kan man busa till det lite, till exempel kanske man inte alltid sover 8 timmar, äter helt utefter sin metaboliska förbränningstyp eller tränar enligt sitt program. 
 
Som Anton till exempel. Han är ett perfekt visningsobjekt för att han mestadels lever som han lär:
 
    
Anton äter en stor tallrik med ekologisk köttfärs, grönsaker och njuter av solen och den starka kroppen. 
 
 Han föredrar också hälsosamt fika alá Gott By Malin (som by the way hade 1-årskalas i helgen, mums!!)
 

Men även solen har sina 20% fläckar, och ibland kan även Anton ha sina busstunder:
 
  
Är kroppen lite smått trött och bakis, är det ibland lätt att man fattar en del förhastade beslut... Vi älskar dig ändå Anton!
 

Sen finns det ju såklart de personer som aldrig faller ur den perfekta rytmen som jag själv. Jag äter alltid 100% rätt, sover tillräckligt, tränar som jag ska, mediterar hela tiden, dricker endast rent vatten och absolut inget kaffe, vin eller alkohol. Men alla kan ju inte direkt vara som jag... ;)
 
 
 
Ha en fin kväll nu gänget!
 
// Hanna
 
0 kommentarer