Mikrovågsugnen - en katastrofal uppfinning

Jag kommer ihåg när jag var liten, och mikrovågsugnen kom som en ny, trendig manick. Jag har minne av Tupperware, Lätta och lågkaloridieter som mamma skulle testa, och i nästan samma veva kom också mikron. En vit stor klump som skulle göra din matlagning så mycket snabbare och enklare. Nu kunde du ju värma dina rester eller din matlåda genom att lägga upp dem färdiga på en tallrik, in i mikron, trycka på några knappar och efter bara ett par minuter – voilá! Rykande het mat, rätt ner i kistan! Efter en kort tid fanns det mikro i praktiskt taget varje hem, och på många lunchrestauranger effektiviserade man också serveringen genom att bara lägga in maten i mikron innan man serverade detta till sina kunder.

 

Jag har själv använt mikron i flera år, tills jag en dag snöade in på den holistiska hälsan, och förstod vilken hemsk uppfinning detta egentligen är. Sedan jag läste om vad mikron egentligen gör med vår mat – och för den delen också vårt hem - har jag aldrig använt den igen. I mitt hem kommer ingen mikro att få finnas någonsin igen och här kommer några av anledningarna till varför:

 

·      I Ryssland har man sedan flera årtionden tillbaka, bannat mikrovågsugnar. Ryska forskare har sett att dessa minskar matens ursprungliga näringsvärde radikalt, konverterar maten till cancerframkallande innehåll och skapar radiovågor som förstör och skadar våra hjärnor. Upp till 90% av alla mikrad mat tappar helt sitt vitala värde, vilket är avgörande för att vi ska få i oss den näring vi behöver.

·      Man har sett att vitamin B-komplex, C- och E-vitaminer som bland annat hjälper till vid förebyggande av cancer och hjärtsjukdomar, och essentiella mineraler som behövs både för kroppens och hjärnans funktioner förstörs helt vid användande av mikron, till och med i korta stunder.

·      Mikrovågsugnar sliter sönder de molekylära uppsättningarna som gör mat till ”mat”. På grund av den extremt höga frekvensen skakar den sönder sammansättningarna av molekylerna i över en miljard varv per sekund! Detta förstör maten helt, eftersom de kemiska kompositionerna i maten helt flyttas om, och gör det oigenkännligt för kroppen, som inte längre kan kännas vid det som mat. Den får istället ta hand om denna förstörda mat som kemiskt avfall och det krävs mycket energi och lång tid för kroppen att försöka bryta ner det.

·      Strålningen från en mikrovågsugn förstör inte bara maten du stoppar i den, utan skickar också ut mikrovågor i hela rummet, ja kanske t o m hela huset du bor. Forskare har sett att strålningen sätter sig i möbler i köket och runtomkring, vilket innebär att även dessa blir en konstant källa av farlig strålning bara där.

·      Att dagligen äta mikrad mat bidrar till en sjuk kropp med näringsbrister och risk för allvarliga sjukdomar. Värm i stället din i ugnen eller på plattan i en kastrull, eller i värsta fall – ät den kall! Din kropp är värd bättre än att proppas med ännu mer kemikalier och farliga avfall än vi redan utsätts för via den förgiftade luften vi andas dagligen!

 

 

Ta dig en funderare. Do your own research. Det räcker inte med att sluta använda mikron, släng ut den ur ditt hem!

 

// Hanna 

5 kommentarer
Anonym

Hej Hanna! Bra inlägg här, kan du hänvisa till någon studie av dessa påståenden du skriver om microvågnugnar? Vi håller på och läser miljöhälsa i skolan och professorn som föreläser påstår microvågorna är mindre än radiovågorna från tvn, radion och är elt ofarliga, och näringsförlusten kommer från upphettningen precis som du kokar eller steker maten. Samt det inte finns några studier som stödjer det du säger med cancer etc etc.. Har du källa på det du skriver? Hade varit toppen så man får lite klarhet i detta. Mvh

Anonym

Hej Hanna! Bra inlägg här, kan du hänvisa till någon studie av dessa påståenden du skriver om microvågnugnar? Vi håller på och läser miljöhälsa i skolan och professorn som föreläser påstår microvågorna är mindre än radiovågorna från tvn, radion och är elt ofarliga, och näringsförlusten kommer från upphettningen precis som du kokar eller steker maten. Samt det inte finns några studier som stödjer det du säger med cancer etc etc.. Har du källa på det du skriver? Hade varit toppen så man får lite klarhet i detta. Mvh

Anonym

Hej Hanna! Bra inlägg här, kan du hänvisa till någon studie av dessa påståenden du skriver om microvågnugnar? Vi håller på och läser miljöhälsa i skolan och professorn som föreläser påstår microvågorna är mindre än radiovågorna från tvn, radion och är elt ofarliga, och näringsförlusten kommer från upphettningen precis som du kokar eller steker maten. Samt det inte finns några studier som stödjer det du säger med cancer etc etc.. Har du källa på det du skriver? Hade varit toppen så man får lite klarhet i detta. Mvh

Anonym

Hej Hanna! Bra inlägg här, kan du hänvisa till någon studie av dessa påståenden du skriver om microvågnugnar? Vi håller på och läser miljöhälsa i skolan och professorn som föreläser påstår microvågorna är mindre än radiovågorna från tvn, radion och är elt ofarliga, och näringsförlusten kommer från upphettningen precis som du kokar eller steker maten. Samt det inte finns några studier som stödjer det du säger med cancer etc etc.. Har du källa på det du skriver? Hade varit toppen så man får lite klarhet i detta. Mvh

Svar: Hej!Kommer inte exakt ihåg vilka källor jag använde när jag skrev detta inlägg, men jag läser ju mycket Paul Chek som skriver såhär: http://www.paulcheksblog.com/microwaved-water-on-plants-rumi’s-corn-bread/

Här finns en annan länk som menar att mikron är hälsofarlig: http://www.globalhealingcenter.com/health-hazards-to-know-about/microwave-ovens-the-proven-dangers

Och Hans Hertel var ju en av dem som gjorde en studie på detta: http://www.mercola.com/article/microwave/hazards2.htm

Hoppas du får någon nytta av detta.
Lycka Till!
Hanna och Anton

Anonym

Sorry för spam, skrev från mobilen som hakade upp sig