Inför Lucia.
Imorgon är det dags för Lucia, då blir det massor av lussebullar.... iaf för mig. :D
Tur för mig är min käre mor riktigt grym på bakning, och nu på senaste tiden har hon börjat exprementera med glutenfria bakverk. Hon tipsade mig om följande! Håll i hatten..
75 gram smör som man smälter, tillsätt 2 dl laktosfri mjölk och värm till 37 grader. Smula ner 1 paket jäst i en bunke, häll över vätskan och tillsätt 2 tsk fiberhusk. Låt kalaset svälla i ca 10 min.
Tillsätt sedan 1 ägg, 1 dl laktosfri kesella (Normal fetthalt), 1 pkt saffran och 1 krm salt.
Arbeta in glutenfri mjöl-mix (ca 400 gram) och spara resten till utbakning. Låt det jäsa övertäckt ca 30 min.
Fördela degen i valfri storlek och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa EN gång till i ca 30 min. Tryck i russin och pensla med uppvispat ägg. Skicka in i ugnen på 250 grader i ca 5-6 minuter.
Jag har inte själv provat dom ÄN, men de ska bli intressant att testa. Enligt min mamma så var dem väääldigt goda för att inte innehålla vetemjöl.. Hon har svårt att släppa de där vetemjölet, men det är på g.. :)
Har ni något annat roligt bra recept?! dela gärna med er? =)
Tillsätt sedan 1 ägg, 1 dl laktosfri kesella (Normal fetthalt), 1 pkt saffran och 1 krm salt.
Arbeta in glutenfri mjöl-mix (ca 400 gram) och spara resten till utbakning. Låt det jäsa övertäckt ca 30 min.
Fördela degen i valfri storlek och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa EN gång till i ca 30 min. Tryck i russin och pensla med uppvispat ägg. Skicka in i ugnen på 250 grader i ca 5-6 minuter.

Har ni något annat roligt bra recept?! dela gärna med er? =)
Trevlig Lucia!
/Anton
/Anton
Så fina!.