Ekologiskt storkok
Ingredienser (samtliga eko självklart)
Sötpotatis 500g
Fast potatis 800g
Nötfärs 1500g
Bacon 2 paket
Gul lök 3 st små / 2 stora
Vitlök 3 klyftor
Tomatpuré 1 tub
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Ägg 3 st
Mjölk laktosfri 1/2 dl
Gör så här:
Klipp baconet i tunna strimlor och bryn dessa, när dom nästan är klara ha i den hackade löken så att den blir gyllenbrun. Häll ner allt i en separat kastrull.
Bryn sedan köttfärsen, krydda efter smak, häll ner detta tillsammans med löken och baconet i samma kastrull, tillsätt ytterligare kryddor om det skulle behövas och tryck ner en tub tomatpuré. Låt detta sjuda långsamt medans du tillreder potatisen.
Skiva potatisen i 2-3 mm tjocka skivor. Bryn dessa på ganska hög värme så att ytan blir gyllenbrun.
Vispa ihop äggen och mjölken med lite salt.
Lägg potatisen i en form, varva med köttfärsen 2-3 lager, häll på äggblandningen näst högts upp över hela formen. Avluta högst upp med ett lager potatis.
Tillred i ugn ca 30 min med över formen för att inte bränna det översta lagret potatis.
Ät å njut!
Trevlig kväll!
// Hanna