Ekologiskt storkok

Vi tar gärna emot och delar tips på riktigt goda maträtter. Här kommer en enkel rätt, som är fantastiskt god och perfekt att göra ett riktigt storkok av, och njuta hela veckan. Jag smaskade i mig en rejäl portion, som för mig som proteintyp mättar både länge och väl och är sådär himmelsk god... 
 

Ingredienser (samtliga eko självklart)

Sötpotatis 500g

Fast potatis 800g

Nötfärs 1500g

Bacon 2 paket

Gul lök 3 st små / 2 stora

Vitlök 3 klyftor

Tomatpuré 1 tub

Salt

Svartpeppar

Vitpeppar

Cayennepeppar

Paprikapulver

Ägg 3 st

Mjölk laktosfri 1/2 dl

 

 

Gör så här:

Klipp baconet i tunna strimlor och bryn dessa, när dom nästan är klara ha i den hackade löken så att den blir gyllenbrun. Häll ner allt i en separat kastrull.

Bryn sedan köttfärsen, krydda efter smak, häll ner detta tillsammans med löken och baconet i samma kastrull, tillsätt ytterligare kryddor om det skulle behövas och tryck ner en tub tomatpuré. Låt detta sjuda långsamt medans du tillreder potatisen.

Skiva potatisen i 2-3 mm tjocka skivor. Bryn dessa på ganska hög värme så att ytan blir gyllenbrun. 

Vispa ihop äggen och mjölken med lite salt.

Lägg potatisen i en form, varva med köttfärsen 2-3 lager, häll på äggblandningen näst högts upp över hela formen. Avluta högst upp med ett lager potatis.

Tillred i ugn ca 30 min med över formen för att inte bränna det översta lagret potatis.

Ät å njut! 

 

Trevlig kväll!

 

// Hanna

0 kommentarer