Förkylningstipset

Förkylningar råder ju ganska ofta numera och inte bara i början av terminerna när dagisbakterierna sprider sig, utan jag tycker att det verkar som att många är förkylda en längre tid, eller ständigt får återkommande förkylningar.  Förutom att se över sin livsstil och fråga sig om man tar hand om sig på alla sätt, bland annat genom att se över sin sömn, kost, återhämtning, vätskeintag och mentala hälsa, kan jag rekommendera några små tips som kan hjälpa när du känner att en liten bacill är på gång att bryta ut i kroppen: 
 
 
* Överdosera C-vitamin
* Gör en juice eller smoothie som innehåller rå ingefära, citron, färsk spenat och blåbär
* Meditera eller gör avslappningsövningar för att få systemet att återhämta sig
* Drick mycket vatten, gärna med havssalt och citron i
* Se till att du får i dig goda bakterier, gärna i form av probiotika (finns i kosttillskottbutik)
 
  
 
Jag personligen gillar C-vitaminet från Innate, som bara kommer ifrån naturliga råvaror utan tillsatser och som inte heller är kemiskt framställda, och naturliga bakterier ifrån Dr. Mercola. 
 
Tänk också på att det ibland kan vara bra att vara sjuk, då kroppen får en chans att varva ner och rensa ut. Den kan också då få en chans att bilda antikroppar och få ett starkare immunförsvar. Däremot bör du se över din livsstil och orsaken till varför du blir förkyld om det är ett återkommande problem. 
 
Så håll er friska och krya på er!
 
// Hanna
 
 
 
0 kommentarer