Säg det eller glöm det.

Redan när jag började jobba inom hälsa tyckte jag att helheten var väldigt intressant, hur det mentala och det fysiska samspelar och hjälper till att skapa vårt välmående. Tidigt insåg jag att våra tankar skapar otroligt mycket av vad vi vill uppnå och skapa i våra liv.

Ibland kan det vara så att våra tankar är det största hindret för att vi ska lyckas nå dit vi vill, oavsett vad det handlar om; kört fast i en relation, når inte ditt tränings-mål, är inte där du vill vara i karriären, trivs inte med en specifik individ på jobbet osv.. Jag ser ofta ett mönster både hos kompisar och även hos mina klienter på jobbet, och många gånger läggs väldigt mycket fokus på en specifik del som vi ältar till och från under långa perioder. Min teori (blandat av det jag har läst och sett) är att om vi ska tillåta oss själva att gå vidare/framåt behöver vår hjärna få utlopp för det vi tänker, vår hjärna är inte ett arkiv som bara lagrar allt vi tänker och upplever utan vi behöver få utlopp för det också.
T ex, i en relation: Du förstår inte varför din partner gör/agerar som hen gör vid vissa tillfällen och det stör dig (Jaa det stör dig, annars hade du inte tänkt på det), men inte tillräckligt för att du ska säga något.
Eller du har en person på jobbet som du verkligen inte går ihop med, du känner att det inte är någon idé att prata med honom/henne för du vet redan att det inte kommer leda någon stans.

Därför tänkte jag dela med mig av ett väldigt effektivt sätt att hjälpa din egen hjärna att släppa saker och få dem ur systemet, ”säg det eller glöm det”.. Vi går tillbaka på det där du stör dig om angående din partner, nästa gång det kommer upp så har du två val, ta upp det och få svar på dina funderingar?(Fysiskt avslut) Det kanske bara är så att ni är uppväxta med olika normer eller har lite olika grundvärderingar och det är därför du inte förstår dig på det här beteendet/sättet att agera eller vad det nu än handlar om. Eller så släpper du det bara, du accepterar att det stör dig och så var det med det. (Mentalt avslut) Kommer det tillbaka igen, ja då kanske just den här saken är något du fysiskt behöver få ur systemet. Då får du helt enkelt göra om och få till ett fysiskt avslut.

När du har saker i huvudet som stör dig dränerar det dig på energi, energi som du egentligen skulle kunna lägga på att skapa något positivt och bra. Stör det dig att grannen klipper gräset varje söndag, ja då får du antingen bara acceptera att så är fallet eller så får du helt enkelt ta upp det med grannen ”hörredu, nu är det såhär att jag jobbar skift och skulle behöva sova ut lite på söndagar, skulle du kunna vara snäll att kanske börja klippa gräset några timmar senare, istället för 07:00 varje söndag? De värsta som kan hända är att du får ett nej, ja men då har du i alla fall försökt och då får du ta beslutet igen, accepterar du ”nejet” eller är det värt att ta upp det ännu en gång. Kanske är det en bra ide att investera i ett par öronproppar.

Allt du tänker har en påverkan på din kropp/sinne, se till att få ett "avslut" på det negativa så du istället kan börja skapa lite mer positiva tankar att lägga fokus på.


/Anton

0 kommentarer